dijous, 7 de maig del 2015

Calabruixa Grossa

Fins fa poc només coneixia l'all de bruixa , Muscari neglectum. Però passejant pels prats vaig descobrir una planta que tenia certa semblança. Com aficionat a la natura i a la fotografia no podia deixar l'oportunitat d'esbrinar quina planta era i posteriorment retratar-la. Es tracta de la Calabruixa grossa, Muscari comosum.
En unes jornades organitzades pels companys de Montsantfoto, la vaig tornar a veure , amb la sort que tenia en Jordi Brú Martorell al costat i com a gran biòleg li vaig poder demanar el nom . Merci Jordi!
     



Canon 6D, EF 100mm f2.8 macro + reflector daurat, 1/40 i f4 + trípode

3 comentaris:

  1. No sabía el nombre de esta planta.
    Gracias por la información.
    Buena foto :)

    ResponElimina
  2. Merci Marga! Sorprende ver esta planta entre verdes, su color resalta en seguida y su forma también te llama la atención.
    De hecho leiendo un poco te sorprende más porque es comestible. Se pone en ensaladas o escalivada y es un poco amarga e irritable, eso dicen. Primero tienes que hervirla.

    ResponElimina
  3. A les peces de la Ruvina n'hi ha moltes, si vas al Xiriguito les podràs veure a l'esquerra del cami del Castell Mar. No vull fer-me l'espavilat perquè no en tinc ni p.i. d'aquestes preciositats però, us deixo un aclariment sobre el seu nom científic i comú http://ichn.iec.cat/bages/planes/Imatges%20grans/cMuscari%20comosum.htm Una abraçada

    ResponElimina